PDS klachten met 90% vermindert als ik me aan het voedingsadvies hou

Beste dr. Khurana Dit is ons verhaal over de behandeling. Behandeld in mei 2020 Ben een 77 jarige vrouw die al jaren lijdt aan PDS in de jaren 90 vorige eeuw hebben we een behandeling gevolgd met goed resultaat maar door de jaren heen is de pijn weer opgekomen maar dan heftiger dan eerder tot we in 2019 de reguliere huisarts hadden bezocht met deze klacht. Resultaat was er niet en ik bleef met de klachten zitten. Mijn behandelaar uit de jaren 1990 was helaas overleden en zijn praktijk gesloten wat we wel jammer vonden. Al zoekende in de wereld van PDS behandelingen en de verbeteringen vielen tegen. Uiteindelijk kwamen we bij dr Khurana terecht maar wat zou dit opleveren?? Ayurvedische Arts onbekend onbemind, En het was wel even een uur heen en een uur terug rijden. In Mei 2020 hebben we besloten deze behandelaar te bezoeken, ondanks het onbekende wat de methodiek betreft, polsdiagnose, tong controle allemaal zaken die we normaal niet mee maken het bekijken van uiterlijke veranderingen.. Na het eerste gesprek met de dokter en inname kruiden en aanpassen voeding merkte we op korte termijn al verbetering geen hevige klachten zoals darmkrampen, maagpijn,een opgejaagd gevoel wat leek op hartkloppingen. Na enkele weken waren de klachten beheersbaar met wat aanpassen van de voeding, Geen gefermenteerde, geen voorbewerkt industrie voeding. Neen veel zelf maken van verse producten en het werkt. Ook ik wijk weleens af van de regel want wat ik “lekker vind mag niet”, maar je merkt het direct klachten melden zich dan soms zeer snel weer. Dus eten en wat je eet is erg belangrijk. Een als bijkomend succes was de enorme jeuk afname die ik al jaren heb door de Lichen Sclerosus aandoening. Al meer dan 30 jaar een probleem is dit met 90% vermindert als ik me aan het voedingsadvies hou, alles vers maken ook de cakes, als koek, ook de appelflap zonder suiker, maar ook de groenten, heel veel werk maar het werkt. En daar gingen we voor. U merkt dat de voeding een belangrijk aspect is bij deze behandeling met de mix van kruiden die voor iedere persoon verschillend is. We zijn Dr. Khurana dankbaar voor het succes wat we hebben behaalt.

MS klachten onder controle door Ayurveda behandeling

Vanaf mijn 18e ben ik bekend met MS klachten, op mijn 22e kreeg ik echt de diagnose. Na de diagnose kwam ik via via in aanraking met de Ayurveda. Het sprak mij gelijk aan. Ik heb een afspraak gemaakt met dokter Khurana en hij heeft samen met mij gekeken naar mijn klachten en welke voeding en supplementen mij zouden kunnen ondersteunen. Sinds ik zijn aanpak volg gaat het eigenlijk heel goed. Naast de MS klachten had ik ook menstruatie klachten. Deze zijn helemaal over. Ook de MS klachten zijn heel erg verminderd. Ik ben zelfs weer aan het werk en ben moeder geworden. Ik volg de adviezen van dokter Khurana nog steeds wat betreft voeding en gebruik af en aan de supplementen. Ik heb nog steeds goed contact met hem en ben erg dankbaar voor zijn hulp. Ik zou een ieder met MS of andere klachten zeker aanraden een afspraak te maken en het te proberen. Annemiek

Wratten onder voet verdwenen door behandeling

Mijn probleem is/was wratten onder mijn rechtervoet. Na een aantal “huiselijke” middeltjes te hebben geprobeerd, werden het er alleen maar meer. Bij mij huisarts 8 maanden gelden begonnen met “bevriezen” van de wratten. Elke drie weken een zeer pijnlijke behandeling ondergaan. Het resultaat was minimaal te noemen. Via mijn broer kwam ik in contact met Dhr. Khurana. Een eerste afspraak in Eindhoven was snel gemaakt. Hij gaf mij een erg rustige, duidelijke uitleg dat zuivering de eerste stap zou zijn. Met tabletten en een voedingsadvies ging ik terug naar huis. En een nieuwe afspraak voor over 5 weken gemaakt. Na mijn vakantie was er al wel duidelijk verbetering te zien. En ik denk dat de behandeling daarna van Dhr. Khurana het laatste zetje is geweest dat al mijn wratten zijn verdwenen. Ik ben er super-super blij mee. Na al die tijd dacht ik er nooit vanaf te komen. Ik ben natuurlijk nog naar mijn tweede afspraak gegaan bij Dhr. Khurana. Bedankt voor “het zetje” en ik ga nog even door met het voedingsadvies en tabletten.

Huidproblemen opgelost

“Daar kunnen we iets aan doen”. Dat waren de woorden van dr. Khurana toen ik hem consulteerde met hardnekkige huidproblemen. Hij zei het op overtuigende wijze, alsof het hem al meteen duidelijk was dat hij de vervelende kwaal kon verhelpen. Ik ging met hoop en een voedingssupplement naar huis. Zalfjes van de huisarts en de dermatoloog hadden slechts een tijdelijk effect gehad. Het was geen loze belofte. Binnen een paar weken verdwenen mijn huidproblemen als sneeuw voor de zon. Ik stond versteld. Maar natuurlijk was en ben ik op de eerste plaats blij dat dr. Khurana mijn huidproblemen heeft opgelost. Daarvoor ben ik hem zeer erkentelijk!

Mijn obstipatieklachten zijn door de behandeling volledig verdwenen

Toen ik zo’n jaar of vijftig was, ben ik voor obstipatieklachten bij de heer Khurana terecht gekomen. Vanaf mijn geboorte heb ik last van ernstige obstipatie (in slechte tijden één maal in de vijf weken ontlasting, in goede tijden één maal per week) en ik heb hier bijna mijn hele leven mee “gedokterd”. Zowel in het reguliere circuit als in het alternatieve circuit. De diagnose was een Spastich Colon en dus werd ik bij elke hulpverlener op dieet gezet. Jarenlang heb ik veel vezels gegeten, donkerbruin brood, zilvervliesrijst, veel salades dat vond ik heerlijk etc. Ook kreeg ik vaak preparaten toegediend van artsen die de darmwerking zouden vergroten. Maar ik kan me niet anders herinneren dat ik met al die middeltjes alleen maar meer verstopt raakte. Echter, hier werd niet naar geluisterd. In die vijftig jaar zijn er ook perioden geweest dat ik geen artsen/therapeuten bezocht omdat ik het moe was en me ook moedeloos voelde. Alles leek geprobeerd. Maar ik begon altijd weer te zoeken naar openingen als ik me vreselijk belabberd voelde door de obstipatie en zo kwam ik bij de heer Khurana terecht. Ook hier kreeg ik een dieet, maar precies het tegenovergestelde als dat ik altijd gekregen had. Alles licht verteerbaar, dus geen rauwe groenten, vlees, donkerbruin brood, pasta’s en alcohol meer, wel witte rijst, lichtbruinbrood etc. Ook moest ik drie maal per dag warm eten. Het kostte me geen enkele moeite om me aan het dieet te houden, met uitzondering van de koffie. Deze kon ik niet laten staan, en daar deed de heer Khurana in het geheel niet moeilijk over. Het fijne was juist dat hij de Ayurvedische keuken combineerde met ons eigen westerse eten, waardoor mijn dieet echt heel goed vol te houden was. Sterker nog, het voelde niet als volhouden, ik vond het juist erg lekker. Met name het drie maal daags warm eten deed me goed. Door het dieet voelde ik me al na heel korte tijd veel beter. Geen opgeblazen, zwaar gevoel meer in mijn buik. De obstipatie was echter niet zo maar verholpen. Ik heb daar veel kruiden voor gekregen, wat ik niet altijd makkelijk vond om te slikken. Heel langzaam aan zag ik verbetering in mijn ontlastingspatroon. Mijn lichaam heeft veel tijd nodig gehad om zich als het ware te resetten. Nu, enkele jaren later, slik ik geen enkel preparaat meer. Ik ga wat losser om met het dieet (zo af en toe toch wel een wijntje en een salade) en voor de rest houd ik me nog steeds aan de gekregen adviezen. Ik voel me er nl heel goed bij. En…..nauwelijks nog obstipatie. Al met al had ik nooit gedacht dat ik me zou kunnen voelen zoals ik me nu voel. Niet meer gehinderd door een zwaar, vol gevoel in mijn buik. Ik voel ook dankbaarheid naar de heer Khurana toe. Ik kan hem als behandelend therapeut van harte aanbevelen.

Na 6 jaar slaap ik eindelijk een nacht goed..

Na jarenlang van grote slaapproblemen was mijn weerstand zodanig verminderd dat ik in 2017 maar liefst 11 keer blaasontsteking kreeg. Aangezien ik uiteindelijk zieker werd van de antibiotica dan van de blaasontsteking besloot ik om daarmee te stoppen en zocht naar andere wegen. Ik kwam uit op een behandeling volgens ayurvedische inzichten en kwam terecht bij dr.Khurana. Hij stelde voor om aan de slaapproblemen te werken. Ik kreeg supplementen voor meer rust overdag en versteviging van de blaas en lifestyle-adviezen (o.a. bepaald voedsel dat ik moest mijden) die ik opvolgde. Al snel na het eerste consult sliep ik voor het eerst in 6 jaar een nacht goed! Er zijn nog 5 consulten gevolgd ter controle.Het is nu een jaar na het eerste consult en ik heb sindsdien steeds goed geslapen en geen blaasontsteking meer gehad.

Darmklachten zijn verdwenen!

Beste heer Khurana,

Ik wil u bedanken voor de effectieve behandeling van mijn darmklachten!

Na 3 maanden zijn mijn klachten volledig verdwenen en mijn spijsvertering hersteld.

Ik heb Dr. Khurana leren kennen als een ervaren arts en vaidya, die de oorzaak van klachten snel weet te achterhalen.

Zijn behandelwijze kenmerkt zich als persoonlijk, doelgericht en pragmatisch, waarbij de voedingsvoorschriften relatief eenvoudig zijn in te passen in een westers voedingspatroon.

Ik kan iedereen die op zoek is naar een kundige en integere ayurvedisch geneesheer, dr. Khurana van harte aanbevelen!

Weer meer energie!

‘Ik heb ongeveer een jaar lang een behandeling gehad voor mijn prikkelbare darm bij dr. Khurana. Na verschillende andere therapieën voor mijn darmproblemen, hebben zijn voorgeschreven kruidensupplementen en voedingsadviezen geleid tot een aanzienlijke verbetering van mijn klachten. Mijn algehele gezondheidstoestand is erg verbeterd. Ik heb veel minder pijn, slaap weer goed en heb weer veel meer energie.’

PDS-ervaring

Ik ben ruim een half jaar in behandeling geweest bij Dr. Khurana. Ik had vooral last van pds, prikkelbare darm syndroom. Daarnaast slapeloosheid, allergische klachten en een onrustig gevoel. Dr. Khurana heeft mij inzicht gegeven in de oorzaak van de klachten, en d.m.v. de kruiden mijn problemen voor een groot deel verholpen. Mijn problemen zijn als geheel aangepakt, en niet door bestrijding van de symptomen alleen. Ik voel mij nu veel beter en ik zal zeker weer een beroep op hem doen, mochten de klachten weer terugkomen.  

Ervaring met polyesters Ovarium syndroom

Beste dr Khurana,

Hierbij mijn ervaring. Ik hoop dat dit is wat u in gedachten had.
Ik wil u nogmaals ontzettend bedanken, zeker nu ik het zo opschrijf realiseer ik het me weer: het is echt ongelofelijk wat een verschil met 3 jaar geleden!

Verzorgingsgebied

Het verzorgingsgebied van de Ayurvedische Kliniek is:
  • Amsterdam en omstreken
  • Eindhoven en omstreken
  • Flevoland
  • Groningen en omstreken
  • Overijssel
  • Utrecht

Vestigingen vindt u in: Amsterdam, Deventer, Eindhoven en Groningen.

Verzorgingsgebied Ayurvedische Kliniek

De Ayurvedische Kliniek staat in Weesp, maar heeft ook vestigingen in andere delen van Nederland. Dhr. Khuruna is regelmatig aanwezig op zijn andere vestigingen:

  • 1 zaterdag in de maand in Amsterdam
  • 1 zaterdag in de maand in Deventer
  • 2 vrijdagen in de maand in Eindhoven
  • 2 zondagen in de maand in Groningen

Wilt u weten wanneer dhr. Khurana bij u in de buurt aanwezig is? Neem dan contact met ons op. Dit kan door te bellen naar 029 441 8117029 441 8117 of door een mail te sturen naar g.k.khurana@hetnet.nl.