Wratten onder voet verdwenen door behandeling

Mijn probleem is/was wratten onder mijn rechtervoet. Na een aantal “huiselijke” middeltjes te hebben geprobeerd, werden het er alleen maar meer. Bij mij huisarts 8 maanden gelden begonnen met “bevriezen” van de wratten. Elke drie weken een zeer pijnlijke behandeling ondergaan. Het resultaat was minimaal te noemen. Via mijn broer kwam ik in contact met Dhr. Khurana. Een eerste afspraak in Eindhoven was snel gemaakt. Hij gaf mij een erg rustige, duidelijke uitleg dat zuivering de eerste stap zou zijn. Met tabletten en een voedingsadvies ging ik terug naar huis. En een nieuwe afspraak voor over 5 weken gemaakt. Na mijn vakantie was er al wel duidelijk verbetering te zien. En ik denk dat de behandeling daarna van Dhr. Khurana het laatste zetje is geweest dat al mijn wratten zijn verdwenen. Ik ben er super-super blij mee. Na al die tijd dacht ik er nooit vanaf te komen. Ik ben natuurlijk nog naar mijn tweede afspraak gegaan bij Dhr. Khurana. Bedankt voor “het zetje” en ik ga nog even door met het voedingsadvies en tabletten.

Huidproblemen opgelost

“Daar kunnen we iets aan doen”. Dat waren de woorden van dr. Khurana toen ik hem consulteerde met hardnekkige huidproblemen. Hij zei het op overtuigende wijze, alsof het hem al meteen duidelijk was dat hij de vervelende kwaal kon verhelpen. Ik ging met hoop en een voedingssupplement naar huis. Zalfjes van de huisarts en de dermatoloog hadden slechts een tijdelijk effect gehad. Het was geen loze belofte. Binnen een paar weken verdwenen mijn huidproblemen als sneeuw voor de zon. Ik stond versteld. Maar natuurlijk was en ben ik op de eerste plaats blij dat dr. Khurana mijn huidproblemen heeft opgelost. Daarvoor ben ik hem zeer erkentelijk!

Mijn obstipatieklachten zijn door de behandeling volledig verdwenen

Toen ik zo’n jaar of vijftig was, ben ik voor obstipatieklachten bij de heer Khurana terecht gekomen. Vanaf mijn geboorte heb ik last van ernstige obstipatie (in slechte tijden één maal in de vijf weken ontlasting, in goede tijden één maal per week) en ik heb hier bijna mijn hele leven mee “gedokterd”. Zowel in het reguliere circuit als in het alternatieve circuit. De diagnose was een Spastich Colon en dus werd ik bij elke hulpverlener op dieet gezet. Jarenlang heb ik veel vezels gegeten, donkerbruin brood, zilvervliesrijst, veel salades dat vond ik heerlijk etc. Ook kreeg ik vaak preparaten toegediend van artsen die de darmwerking zouden vergroten. Maar ik kan me niet anders herinneren dat ik met al die middeltjes alleen maar meer verstopt raakte. Echter, hier werd niet naar geluisterd. In die vijftig jaar zijn er ook perioden geweest dat ik geen artsen/therapeuten bezocht omdat ik het moe was en me ook moedeloos voelde. Alles leek geprobeerd. Maar ik begon altijd weer te zoeken naar openingen als ik me vreselijk belabberd voelde door de obstipatie en zo kwam ik bij de heer Khurana terecht. Ook hier kreeg ik een dieet, maar precies het tegenovergestelde als dat ik altijd gekregen had. Alles licht verteerbaar, dus geen rauwe groenten, vlees, donkerbruin brood, pasta’s en alcohol meer, wel witte rijst, lichtbruinbrood etc. Ook moest ik drie maal per dag warm eten. Het kostte me geen enkele moeite om me aan het dieet te houden, met uitzondering van de koffie. Deze kon ik niet laten staan, en daar deed de heer Khurana in het geheel niet moeilijk over. Het fijne was juist dat hij de Ayurvedische keuken combineerde met ons eigen westerse eten, waardoor mijn dieet echt heel goed vol te houden was. Sterker nog, het voelde niet als volhouden, ik vond het juist erg lekker. Met name het drie maal daags warm eten deed me goed. Door het dieet voelde ik me al na heel korte tijd veel beter. Geen opgeblazen, zwaar gevoel meer in mijn buik. De obstipatie was echter niet zo maar verholpen. Ik heb daar veel kruiden voor gekregen, wat ik niet altijd makkelijk vond om te slikken. Heel langzaam aan zag ik verbetering in mijn ontlastingspatroon. Mijn lichaam heeft veel tijd nodig gehad om zich als het ware te resetten. Nu, enkele jaren later, slik ik geen enkel preparaat meer. Ik ga wat losser om met het dieet (zo af en toe toch wel een wijntje en een salade) en voor de rest houd ik me nog steeds aan de gekregen adviezen. Ik voel me er nl heel goed bij. En…..nauwelijks nog obstipatie. Al met al had ik nooit gedacht dat ik me zou kunnen voelen zoals ik me nu voel. Niet meer gehinderd door een zwaar, vol gevoel in mijn buik. Ik voel ook dankbaarheid naar de heer Khurana toe. Ik kan hem als behandelend therapeut van harte aanbevelen.

Na 6 jaar slaap ik eindelijk een nacht goed..

Na jarenlang van grote slaapproblemen was mijn weerstand zodanig verminderd dat ik in 2017 maar liefst 11 keer blaasontsteking kreeg. Aangezien ik uiteindelijk zieker werd van de antibiotica dan van de blaasontsteking besloot ik om daarmee te stoppen en zocht naar andere wegen. Ik kwam uit op een behandeling volgens ayurvedische inzichten en kwam terecht bij dr.Khurana. Hij stelde voor om aan de slaapproblemen te werken. Ik kreeg supplementen voor meer rust overdag en versteviging van de blaas en lifestyle-adviezen (o.a. bepaald voedsel dat ik moest mijden) die ik opvolgde. Al snel na het eerste consult sliep ik voor het eerst in 6 jaar een nacht goed! Er zijn nog 5 consulten gevolgd ter controle.Het is nu een jaar na het eerste consult en ik heb sindsdien steeds goed geslapen en geen blaasontsteking meer gehad.

Darmklachten zijn verdwenen!

Beste heer Khurana,

Ik wil u bedanken voor de effectieve behandeling van mijn darmklachten!

Na 3 maanden zijn mijn klachten volledig verdwenen en mijn spijsvertering hersteld.

Ik heb Dr. Khurana leren kennen als een ervaren arts en vaidya, die de oorzaak van klachten snel weet te achterhalen.

Zijn behandelwijze kenmerkt zich als persoonlijk, doelgericht en pragmatisch, waarbij de voedingsvoorschriften relatief eenvoudig zijn in te passen in een westers voedingspatroon.

Ik kan iedereen die op zoek is naar een kundige en integere ayurvedisch geneesheer, dr. Khurana van harte aanbevelen!

Weer meer energie!

‘Ik heb ongeveer een jaar lang een behandeling gehad voor mijn prikkelbare darm bij dr. Khurana. Na verschillende andere therapieën voor mijn darmproblemen, hebben zijn voorgeschreven kruidensupplementen en voedingsadviezen geleid tot een aanzienlijke verbetering van mijn klachten. Mijn algehele gezondheidstoestand is erg verbeterd. Ik heb veel minder pijn, slaap weer goed en heb weer veel meer energie.’

PDS-ervaring

Ik ben ruim een half jaar in behandeling geweest bij Dr. Khurana. Ik had vooral last van pds, prikkelbare darm syndroom. Daarnaast slapeloosheid, allergische klachten en een onrustig gevoel. Dr. Khurana heeft mij inzicht gegeven in de oorzaak van de klachten, en d.m.v. de kruiden mijn problemen voor een groot deel verholpen. Mijn problemen zijn als geheel aangepakt, en niet door bestrijding van de symptomen alleen. Ik voel mij nu veel beter en ik zal zeker weer een beroep op hem doen, mochten de klachten weer terugkomen.  

Ervaring met polyesters Ovarium syndroom

Beste dr Khurana,

Hierbij mijn ervaring. Ik hoop dat dit is wat u in gedachten had.
Ik wil u nogmaals ontzettend bedanken, zeker nu ik het zo opschrijf realiseer ik het me weer: het is echt ongelofelijk wat een verschil met 3 jaar geleden!

Ervaring van Hilda, 57 jaar

Ik had al langere tijd last van een verstopt gevoel in mijn oren, ik hoorde wat minder goed. Ook de andere holtes (neus- en bijholtes) waren af en toe verstopt. Verder voelde ik me regelmatig druk, gejaagd. Bij de huisarts bleek dat mijn uitwendige gehoorgangen schoon waren, dat was niet de oorzaak van het verminderde gehoor. Via mijn yoga-docente hoorde ik van dr. Khurana, ik had al eerder van Ayurveda gehoord. Ik kreeg druppels voor de neus en tabletten, beide op kruidenbasis. Verder kreeg ik adviezen op het gebied van voeding. Eigenlijk kleine, eenvoudige wijzigingen die je probleemloos kunt volhouden. Na ongeveer 6 maanden waren de klachten verdwenen. Ook was ik een paar kilo afgevallen. Ik ben blij met dit resultaat. De voedingsadviezen blijf ik toepassen.   Hilda, vrouw, 57 jaar.  

Ervaring van Roelof

In Januari 2017 ben ik in behandeling gegaan bij Dhr. Khurana nadat ik er over gehoord had van een kennis. Mijn klachten waren: Prikkelbaar Darm Syndroom(PDS), Astma, allergie(huisstofmijt en pollen) en snel ziek door een lage weerstand. We zijn de behandeling begonnen toegespitst op de darmen en de luchtwegen. Tijdens de eerste afspraak heb ik mijn problemen voorgelegd aan Dhr. Khurana en heeft hij mij en dieet meegegeven over wat wel en niet te eten. Verder kreeg ik supplementen mee welke ’s ochtends en ’s avonds een half uur voor de maaltijd ingenomen moeten worden. 1 keer in de maand hadden we dan weer een afspraak waarin we de progressie bespraken en kreeg ik nieuwe supplementen mee. Na twee maanden in behandeling kreeg ik toevallig een oproep om weer een longfunctie test te doen bij de huisarts, deze test ging goed en de huisarts stelde voor om de astma medicijnen af te bouwen om vervolgens te stoppen met de medicijnen. Dit verliep allemaal erg goed waarna ik in mei 2017 nog een longfunctie test gedaan heb om te controleren of ik zonder medicijnen kon. Deze test was erg goed met maar 7% verschil(de grens waarop je astma hebt is rond de 15%) tussen zonder medicijn gebruik en de toegediende luchtweg verwijderaar tijdens de test. Ik heb sindsdien nooit meer astma medicijnen hoeven te gebruiken, ook geen kortwerkende tegen benauwdheid. Ik ben dan ook niet meer benauwd of kortademig gedurende dagelijkse werkzaamheden of grote inspanningen. Vanaf baby af aan heb ik altijd al last gehad van mijn buik en darmen. Ik ben er wel mee naar de huisarts/ziekenhuis geweest maar er werd nooit iets tegen gevonden. 4 jaar geleden kwam er dan eindelijk iets uit, ik had Prikkelbaar Darm Syndroom en er was een dieet voor, FODMAP. Na bij de dietiste geweest te zijn ben ik het dieet gaan volgen, dit hielp wel maar de darmen waren nog steeds niet helemaal rustig. Bij stress of drukke periodes speelde het weer op en bij iets verkeerds eten(buiten FODMAP dieet) voelde de buik en darmen niet lekker. Sinds ik de behandeling bij Dhr. Khurana begonnen ben en het dieet van Dhr. Khurana ben gaan volgen, naast het FODMAP dieet, zijn mijn darmen rustiger geworden. De eerste maanden reageerde mijn lichaam nog wel op dingen die ik niet mocht, maar naarmate de behandeling vorderde kon ik zelfs af en toe weer iets eten wat mij eerst nooit lekker viel. Na ongeveer een half jaar van behandeling zijn mijn darmen echt gestabiliseerd en heb ik eigenlijk nooit meer buikpijn of een vervelend gevoel in mijn buik(zelfs tijdens een paar dagen zondigen van het dieet heb ik geen problemen). Het FODMAP dieet van de dietiste hielp mij al wel de problemen te verminderen die ik had, maar het was nog steeds niet helemaal weg. Na de behandeling bij Dhr. Khurana zijn mijn darmen zeer veel verbeterd en veel stabieler dan voorheen. Ik kan me nu bijna niet indenken dat ik 24 jaar lang met darmklachten rond heb gelopen en voel me veel prettiger nu. Ongeveer in de zomer van 2017 hebben we de behandeling iets aangepast en zijn we meer op de allergie en lage weerstand gaan focussen, de darmklachten en astma waren tegen deze tijd al fors verbeterd/genezen. We zijn hier nu ongeveer een half jaar mee bezig en ik merk aan mijzelf dat ik veel minder snel ziek neig te worden en veel minder moe ben. Voordat ik de behandeling begon had ik toch wel 10 uur slaap nodig per dag anders was ik gewoon moe en lamlendig. Nu voldoet 9 uur prima om mij fit te voelen. Ik kan nu ook zonder problemen een aantal nachten 7 a 8 uur slaap hebben voordat ik echt moe en lamlendig wordt, dit was voorheen niet zo, ik was dan na één zo’n nacht al gesloopt. Verder voel ik mij nu fitter en energierijker en heb ik veel minder snel last van allergie en bijholte ontsteking. Als ik zo terug kijk op de behandeling heb ik het als zeer prettig ervaren. Dhr. Khurana is een zeer bekwame en aardige dokter welke luistert naar je problemen en de behandeling iedere keer aanpast waar nodig. Ik raad het zeer zeker aan contact met hem op te nemen mocht je een Ayurvedische behandeling overwegen.

Verzorgingsgebied

Het verzorgingsgebied van de Ayurvedische Kliniek is:
  • Amsterdam en omstreken
  • Eindhoven en omstreken
  • Flevoland
  • Groningen en omstreken
  • Overijssel
  • Utrecht

Vestigingen vindt u in: Amsterdam, Deventer, Eindhoven en Groningen.

Verzorgingsgebied Ayurvedische Kliniek

De Ayurvedische Kliniek staat in Weesp, maar heeft ook vestigingen in andere delen van Nederland. Dhr. Khuruna is regelmatig aanwezig op zijn andere vestigingen:

  • 1 zaterdag in de maand in Amsterdam
  • 1 zaterdag in de maand in Deventer
  • 2 vrijdagen in de maand in Eindhoven
  • 2 zondagen in de maand in Groningen

Wilt u weten wanneer dhr. Khurana bij u in de buurt aanwezig is? Neem dan contact met ons op. Dit kan door te bellen naar 029 441 8117029 441 8117 of door een mail te sturen naar g.k.khurana@hetnet.nl.