Ervaring van Roelof

In Januari 2017 ben ik in behandeling gegaan bij Dhr. Khurana nadat ik er over gehoord had van een kennis. Mijn klachten waren: Prikkelbaar Darm Syndroom(PDS), Astma, allergie(huisstofmijt en pollen) en snel ziek door een lage weerstand. We zijn de behandeling begonnen toegespitst op de darmen en de luchtwegen.

Tijdens de eerste afspraak heb ik mijn problemen voorgelegd aan Dhr. Khurana en heeft hij mij en dieet meegegeven over wat wel en niet te eten. Verder kreeg ik supplementen mee welke ’s ochtends en ’s avonds een half uur voor de maaltijd ingenomen moeten worden. 1 keer in de maand hadden we dan weer een afspraak waarin we de progressie bespraken en kreeg ik nieuwe supplementen mee.

Na twee maanden in behandeling kreeg ik toevallig een oproep om weer een longfunctie test te doen bij de huisarts, deze test ging goed en de huisarts stelde voor om de astma medicijnen af te bouwen om vervolgens te stoppen met de medicijnen. Dit verliep allemaal erg goed waarna ik in mei 2017 nog een longfunctie test gedaan heb om te controleren of ik zonder medicijnen kon. Deze test was erg goed met maar 7% verschil(de grens waarop je astma hebt is rond de 15%) tussen zonder medicijn gebruik en de toegediende luchtweg verwijderaar tijdens de test. Ik heb sindsdien nooit meer astma medicijnen hoeven te gebruiken, ook geen kortwerkende tegen benauwdheid. Ik ben dan ook niet meer benauwd of kortademig gedurende dagelijkse werkzaamheden of grote inspanningen.

Vanaf baby af aan heb ik altijd al last gehad van mijn buik en darmen. Ik ben er wel mee naar de huisarts/ziekenhuis geweest maar er werd nooit iets tegen gevonden. 4 jaar geleden kwam er dan eindelijk iets uit, ik had Prikkelbaar Darm Syndroom en er was een dieet voor, FODMAP. Na bij de dietiste geweest te zijn ben ik het dieet gaan volgen, dit hielp wel maar de darmen waren nog steeds niet helemaal rustig. Bij stress of drukke periodes speelde het weer op en bij iets verkeerds eten(buiten FODMAP dieet) voelde de buik en darmen niet lekker. Sinds ik de behandeling bij Dhr. Khurana begonnen ben en het dieet van Dhr. Khurana ben gaan volgen, naast het FODMAP dieet, zijn mijn darmen rustiger geworden. De eerste maanden reageerde mijn lichaam nog wel op dingen die ik niet mocht, maar naarmate de behandeling vorderde kon ik zelfs af en toe weer iets eten wat mij eerst nooit lekker viel. Na ongeveer een half jaar van behandeling zijn mijn darmen echt gestabiliseerd en heb ik eigenlijk nooit meer buikpijn of een vervelend gevoel in mijn buik(zelfs tijdens een paar dagen zondigen van het dieet heb ik geen problemen).
Het FODMAP dieet van de dietiste hielp mij al wel de problemen te verminderen die ik had, maar het was nog steeds niet helemaal weg. Na de behandeling bij Dhr. Khurana zijn mijn darmen zeer veel verbeterd en veel stabieler dan voorheen. Ik kan me nu bijna niet indenken dat ik 24 jaar lang met darmklachten rond heb gelopen en voel me veel prettiger nu.

Ongeveer in de zomer van 2017 hebben we de behandeling iets aangepast en zijn we meer op de allergie en lage weerstand gaan focussen, de darmklachten en astma waren tegen deze tijd al fors verbeterd/genezen. We zijn hier nu ongeveer een half jaar mee bezig en ik merk aan mijzelf dat ik veel minder snel ziek neig te worden en veel minder moe ben. Voordat ik de behandeling begon had ik toch wel 10 uur slaap nodig per dag anders was ik gewoon moe en lamlendig. Nu voldoet 9 uur prima om mij fit te voelen. Ik kan nu ook zonder problemen een aantal nachten 7 a 8 uur slaap hebben voordat ik echt moe en lamlendig wordt, dit was voorheen niet zo, ik was dan na één zo’n nacht al gesloopt. Verder voel ik mij nu fitter en energierijker en heb ik veel minder snel last van allergie en bijholte ontsteking.

Als ik zo terug kijk op de behandeling heb ik het als zeer prettig ervaren. Dhr. Khurana is een zeer bekwame en aardige dokter welke luistert naar je problemen en de behandeling iedere keer aanpast waar nodig. Ik raad het zeer zeker aan contact met hem op te nemen mocht je een Ayurvedische behandeling overwegen.