Referentie Spier en zenuw aandoening – Ayurvedische behandeling

Naam: S.Meir
Sexe: Vrouw
Leeftijd: 23 jaar
Klachten: Spier en zenuw aandoening
Citaat: “Tijdens de tweede en derde maand merkte ik echt dat de behandeling hielp. Het gevoel in mijn rechterhand was zo goed als terug, ik kon weer zonder moeite iets vasthouden zonder het op de grond te laten vallen. Van vermoeidheid was zo goed als geen sprake meer, maar het beste van de hele behandeling is toch wel dat ik geen pijn meer heb.”

Op 21 jarige leeftijd kreeg ik de diagnose van MS. Het was een lichte vorm werd me meegedeeld, de beginfase. Een halfjaar later werd de tweede test gedaan, degene die zou bevestigen of het nu al dan niet MS was en of ik in remittance was of niet. Na een aantal scans en testen bleek dat de MS gevorderd was, en werd de diagnose onomkeerbaar. Er werd mij wederom aangeboden om cortisonen te nemen en dagelijks een inspuiting van het allerlaatste medicijn te nemen. Dit aanbod heb ik met opgeheven hoofd afgewezen.

In de loop van het eerste halfjaar heb ik een intolerantietest laten doen, en ik houd me nog altijd aan dat bepaalde dieet. Maar dit bleek niet genoeg te zijn om de MS te laten stagneren, dus ben ik verder gaan zoeken. Bij het doorzoeken van internet kwam ik op een pagina waar een vrouw met MS getuigde hoeveel baat ze had met ayurveda. Hierop ben ik naar behandelende ayurveda artsen gaan zoeken en heb ik contact opgenomen met Dhr. Khurana.

Dhr. Khurana vertelde mij dat hij mijn symptomen kon wegnemen, en dat ik weinig of geen problemen meer zou ondervinden met mijn MS. Dit alles zou gebeuren met een behandeling gebaseerd op kruiden, in combinatie met een aangepast dieet.
Wat Dhr. Khurana me in het begin vertelde leek onmogelijk, maar ik wou de traditionele behandeling voor geen geld ondergaan, dus heb ik de stap gewaagd. De eerste maand van behandeling merkte ik weinig, maar ik merkte wel dat er iets gebeurde met mijn lichaam. Ik was alerter, had minder problemen met evenwicht en kon beter onthouden.

Tijdens de tweede en derde maand merkte ik echt dat de behandeling hielp. Het gevoel in mijn rechterhand was zo goed als terug, ik kon weer zonder moeite iets vasthouden zonder het op de grond te laten vallen. Van vermoeidheid was zo goed als geen sprake meer, maar het beste van de hele behandeling is toch wel dat ik geen pijn meer heb. Voordien ging er geen dag voorbij zonder pijn, maar de behandeling die Dr. Khurana me gaf zorgde voor wekenlang pijnloze dagen. Er was af en toe wel nog eens een pijntje, maar die viel in het niets vergeleken met voordien, en werd ook direct behandeld.

Ook mijn immuunsysteem onderging een geweldige verandering. Voor ik in behandeling ging stond ik op punt mijn werk te verliezen door veelvuldige ziekte. Verkoudheden, griep, blaasontstekingen, alles was ik vatbaar voor. De MS zorgde er dan ook nog eens voor dat ik minstens een week thuis moest blijven om te recupereren. Al bij al had ik in het eerste jaar 65 ziektedagen. Sinds de behandeling heb ik nog geen 1 keer ziekteverlof moeten nemen, omdat ik zelden ziek word.

Van pijn, vermoeidheid, evenwichtsproblemen, vergeetachtigheid en alle andere effecten van mijn MS is geen sprake meer. Tot op heden is het gevoel in mijn rechterhand voor 98% terug en kan ik normale uren werken. Ook het feit dat me in het begin verteld was dat ik nooit kinderen zou kunnen krijgen ten koste van mijzelf is helemaal verleden tijd. Mijn familie, mijn man en ik zijn uiterst tevreden over de vooruitgang, en zeker omdat de behandeling natuurlijk is en geen bijwerkingen heeft.

Dhr. Khurana had me beloofd dat mijn symptomen van de MS zouden verdwijnen, en dat deze ook weg zouden blijven na de behandeling. Ik ben nu ongeveer een jaar bezig met de behandeling, en ik twijfel helemaal niet aan deze belofte. Ayurveda is rechtuit het beste wat mij overkomen is.