Referentie Boulimia nervosa – Ayurvedische behandeling

Naam: Elise
Sexe: vrouw
Leeftijd: nvt
Klachten: Boulimia nervosa
Citaat: “Ik ben bijzonder tevreden over de behandeling en kundigheid van Dr. Khurana.”

Goedemiddag dr Khurana,

Het is 13 oktober a.s. twee jaar geleden dat ik bij u was met mijn klacht. Nu, na twee jaar kan ik u blij berichten dat het heel goed met mij gaat wat de klacht betreft waarvoor ik bij u was n.l. boulimia nervosa.

Als ik nu vertel dat ik zo’n 30 jaar heb geleden aan boulimia moet u me geloven zonder dat ik in details treed. Ook is het onmogelijk alles te vertellen wat ik in die 30 jaar heb geleden, maar dat ik geleden heb moge duidelijk zijn. Wat een verdriet, wat een eenzaamheid. Alles wat in mijn vermogen zat heb ik geprobeerd om van deze ziekte verlost te worden, maar niets mocht baten.

Ontelbare keren heb ik tegen mezelf gezegd dat ik er helemaal klaar mee was en dat ik mezelf nooit meer zou overeten om het daarna weer uit te spugen.Dat kon ik best. En ook ontelbare keren ging het daarna weer helemaal mis. Het vertrouwen in mezelf raakte ik volkomen kwijt. Ik kan me nog de reactie van mijn huisarts herinneren toen ik hem mijn klacht vertelde. Ach, zei hij, dat moet je toch niet doen. En dat was het dan. Ook hij wist blijkbaar niet wat hij moest doen en zag totaal de ernst van de zaak niet in.

Toch probeerde ik maar steeds om een uitweg te zoeken. De val terug elke keer weer ging steeds zwaarder wegen met alle psychische gevolgen van dien. Totdat ik op een gegeven moment bij alles wat ik at pijn kreeg in de maagstreek. Ik dacht: het is gebeurd, nu ga ik de prijs betalen voor al die jaren eten-spugen-eten-spugen. Nu ga ik hier gewoon dood aan.

Zeker, ik had gehoord van de Ayurvedische geneeskunde en nu was dit mijn laatste strohalm. Ik zocht op het internet een Ayurvedisch arts en maakte een afspraak met dr Khurana. Hij voelde mijn pols en kijk naar mijn tong, luisterde naar mijn verhaal en legde uit hoe de Ayurvedische behandeling werkte en schreef mij medicijnen voor.

Na zo’n drie bezoeken ging het twee weken goed en ik kreeg zoveel moed dat deze behandeling zou helpen dat mijn val terug zo diep was toen het toch weer mis ging. Ik raakte zo gedeprimeerd dat ik de volgende afspraak wilde afzeggen. Al dat geld voor de medicijnen- ik kreeg alleen de visites terug van de verzekering- en elke keer naar Weesp rijden en dat allemaal toch weer voor niets.

Ik heb de volgende afspraak niet afgezegd, maar besloot toch te gaan en dr Khurana te vertellen hoe teleurgesteld ik was. Dr Khurana voelde mijn pols en keek naar mijn tong en gaf mij andere medicijnen. Toen gebeurde het. Terwijl ik het totaal opgegeven had ooit nog beter te worden bleef het daarna goed gaan. Uiteraard kon ik het niet geloven, wat niet vreemd was na al die jaren. Als ik eerst maar drie maanden verder ben dacht ik.

De tijd verstreek en het bleef maar goed gaan. Hoe kon dat nu? Enthousiast vertelde ik het dr Khurana bij mijn volgende bezoek. Hij keek me aan en zei eenvoudig: u was niet in balans. Ik kon niet geloven dat dit werkelijkheid was. Het bleef maar goed gaan en nu, na bijna twee jaar kan ik gerust zeggen dat ik van deze vreselijke eetziekte boulimia genezen ben.

U begrijpt hoe dankbaar ik dr Khurana ben, vandaar deze referentie zodat ook andere mensen die aan een eetziekte lijden kunnen lezen dat er genezing mogelijk is.

Lees meer over Individuele Ayurvedische Behandelingen