Referentie Rugklachten – Ayurvedische behandeling

Naam: John Siekerman
Sexe: Man
Leeftijd: 55 jaar
Klachten: Rugpijn
Citaat: “Jammer dat ik het niet eerder heb geweten, maar ben vreselijk blij dat ik nu een stuk plezieriger door het leven ga.
Ook mijn humeur is er een stuk op vooruit gegaan, wat voor mijn omgeving heel prettig is.”

Vanaf mijn jeugd tot februari 2009 altijd pijn in mijn onderrug gehad, gelukkig redelijk te dragen maar bij inspanning ondragelijke stekende pijn. Ik ben nu 55 jaar, maar weet nog als de dag van gister dat ik achterop de fiets bij mijn moeder naar het ziekenhuis ging voor heilgymnastiek, aan een wandrek moest ik mijn handen zo hoog mogelijk vasthouden en mijn voeten achter de onderste sport, dan ging de dokter mijn rug opvullen met een soort harde kussens zodat mijn rug dus opgerekt werd, helaas zonder resultaat.

Vervolgens tot februari 2009 heb ik zoveel dingen uitgeprobeerd van fysiotherapie, manueel fysiotherapie, giropracticus, acupunctuur, mediums, div. soorten pijnstillers. Ik heb ook meegedaan met een onderzoek van bijna een jaar aan het Jan van Bremen instituut, ook hier weer…..allemaal zonder resultaat.

Kortom eigenlijk ben ik mijn hele leven al bezig met mijn rug. Soms kreeg ik die pijn al als ik de vaatwasser leeghaalde, of als ik 2 min. aan het stofzuigen was.

Ik heb 35 jaar gewerkt in de levensmiddelen, en dat was behoorlijk zware arbeid, ben er nooit voor in de ziektewet geweest maar zo gauw ik thuis was lag ik op de bank uitgeblust. Ik ben nu al geruime tijd werkeloos door reorganisatie, en dacht nu zal het wel beter gaan met mijn rug, maar niets is minder waar, het werd eerder nog erger.

In januari 2009 kreeg ik de tip van iemand die mij vertelde dat er in Weesp een ayurvedische arts is. Ik kreeg een folder waarop ook de website stond, die ik grondig heb bestudeerd. Naar aanleiding daarvan heb ik gebeld voor een afspraak, gelukkig kon ik al snel terecht. Na mijn verhaal verteld te hebben ging de Dr. Khurana een polsdiagnose uitvoeren bij mij. Met zijn hand houdt hij mijn pols vast en dat duurt ongeveer 1 min. Hij vertelde mij dat ik voor ongeveer 60% verlost kon worden van de pijn, voor mij was dat al geweldig. Uiteindelijk kreeg ik kruiden mee naar huis precies voor een maand met de nodige uitleg. Ik maakte ook een nieuwe afspraak voor over een maand.

Al na twee weken voelde ik verbetering, maar omdat ik wel eerder een betere periode had dacht ik, nou dat is toeval, maar na vier weken werd het nog een stuk beter.
Op mijn tweede afspraak werd van mijn pols opnieuw een diagnose vastgesteld. En weer kreeg ik voor een maand de kruiden mee naar huis, en ook weer een afspraak voor over een maand. En weer ging het een stuk beter.

Ik ben nu al een keer of vijf geweest, en durf te zeggen dat de pijn voor zo`n 80% weg is. Geweldig en ik hoop dat het als we straks gaan afbouwen met de kruiden het resultaat zo blijft. Ik betaal voor een consult van een half uur 35 euro, maar krijg dat terug van mijn ziektekostenverzekering, de kruiden moet ik zelf betalen (ongeveer 70 euro per maand) maar dat is mij dubbel en dwars waard.

Jammer dat ik het niet eerder heb geweten, maar ben vreselijk blij dat ik nu een stuk plezieriger door het leven ga.
Ook mijn humeur is er een stuk op vooruit gegaan, wat voor mijn omgeving heel prettig is.

Lees meer over de Ayurvedische behandelmethoden bij rugklachten.