Referentie Downsyndroom – Ayurvedische behandeling

Naam: Hella
Sexe: Vrouw
Leeftijd: 69 jaar
Klachten: Downsyndroom
Citaat: “…gaat het heel veel beter met Hella, ze is weer in balans, is sterker geworden, kan weer goed wandelen, ze eet weer goed en met heel veel smaak, ze loopt rechtop, neemt weer deel aan gesprekken, is weer helder en alert, ze kan weer lachten, is vrolijk en haar haren groeien weer!”

Als zus van Hella vertel ik graag het volgende:

Hella geeft niet aan als haar wat mankeert, je moet het zien of merken. Al heel lang was ze moe, soms een beetje in de war, geen zin om iets te ondernemen, wilde niet wandelen, eten ging moeizaam, soms maar 3 hapjes of het kwam er weer uit. Alles ging heel langzaam – smorgens 2 sneetjes brood eten duurde vaak 2 uur. Haar stemming was ronduit slecht.

Heb haar meegenomen naar Dr. Khurana onder het mom: dat is een mijnheer, die heel veel weet, hij kan aan je pols voelen hoe het me je gaat en hij doet je verder niets (ze is heel bang voor dokters),

Na vertellen, heel veel vragen van Dr. Khurana en polsdiagnose was de diagnose: pitta is uit balans, het vuur brandt bijna niet meer. “dat heb je al heel erg lang”. Op de vraag wat dit betekent was het antwoord, wel als het vuur niet meer brandt, dan ben je dood. Dus de hoogste tijd voor verandering.
Dr. Khurana vroeg ons of we hem de tijd wilden geven, want iets wat er al heel lang is, is ook niet zomaar weer opgelost.

Met kruidenmedicatie en voedingsadviezen is het haar zichtbaar beter gegaan.

Haar rechteroog, al heel lang moe en bijna helemaal dicht “geplakt” werd na 3 weken rood en opgezwollen, toen dat wegtrok na ca 1 week, was haar oog geopend en het is en blijft open. Wij natuurlijk heel blij en Dr. Khurana vertelde ons dat, nu de zenuwen weer gevoed worden, de spieren weer kunnen werken en met dit mooie resultaat.

Nu, 9 maanden verder, gaat het heel veel beter met Hella, ze is weer in balans, is sterker geworden, kan weer goed wandelen, ze eet weer goed en met heel veel smaak, ze loopt rechtop, neemt weer deel aan gesprekken, is weer helder en alert, ze kan weer lachten, is vrolijk en haar haren groeien weer !
Zoals ze zelf enthousiast zegt : “ik ben weer boven water” !!!! “Die mijnheer weet ook echt alles” ! Dr. Khurana voegt daar aan toe: ik heb haar niets gegeven waardoor ze sterker wordt – dat heeft haar mechanisme zelf gedaan !

Na, in het begin een beperkt voedingspatroon, wat in de loop van de maanden steeds wat ruimer werd, kan ze nu voorzichtig beginnen met “alles te eten” met een paar extra ingredienten, die goed voor haar zijn.

Het is mooi Hella zo te zien opbloeien dankzij Dr. Khurana’s behandelwijze en begeleiding en we zijn dan ook heel blij en dankbaar dat Dr. Khurana op ons pad is gekomen.

Bezorgd over klachten bij iemand met Down syndroom? Lees over mogelijke Ayurvedische Behandelingen.