Referentie Obstipatie – Ayurvedische behandeling

Naam: Merlijn
Sexe: Man
Leeftijd: 21 jaar
Klachten: Ernstige obsitpatie in gehandicapt lichaam
Citaat: “Wat ik als prettig heb ervaren is dat dr. Khurana in gesprek is gegaan met de behandelende reguliere/antroposofische arts van Merlijn.”

Merlijn is mijn zoon van 21 jaar die meervoudig complex gehandicapt is. Dat betekent onder andere last van epilepsie, obstipatie, dagen van niet willen/kunnen eten, rolstoelgebonden, blindheid, niet kunnen spreken.

In het tehuis waar hij woont wordt hij goed verzorgd en behandeld. Toch was de obstipatie niet te verhelpen.

In het consult bij dr. Khurana kregen we het advies om eerst naar zijn eetpatroon te kijken. We hebben een lijstje gemaakt met voedingsmiddelen die verstoppend werken en daarnaast een alternatief. Bijvoorbeeld liever een peer dan een appel.

Naast de voedingsadviezen is hij, nu ruim een jaar geleden, begonnen met het innemen van supplementen zoals Colon tegen de verstopping en Livocin ter ondersteuning van de lever.

De werking van een veranderde voedingswijze + supplementen laat pas na 3 maanden echt zijn uitwerking zien. Natuurlijk is het ook belangrijk om de werking van de overige reguliere medicatie goed in de gaten te houden. Bijvoorbeeld de bijwerking van de anti-epileptische medicatie. Vaak kunnen die ook verstoppend werken en dan wordt het nog lastiger.

Het effect, nu na een jaar is wisselend. Er zijn periodes dat het heel goed gaat. Merlijn zit veel beter in zijn vel. Soms heeft hij nog een klysma nodig of een medicijn tegen verstopping maar er zijn ook weken dat dit niet nodig is.

Wat ik als prettig heb ervaren is dat dr. Khurana in gesprek is gegaan met de behandelende reguliere/antroposofische arts van Merlijn. Hierdoor kunnen 2 geneeswijzen naast elkaar bestaan en niet tegenover elkaar.Lees over de mogelijke Ayurvedische Behandelingen bij obstipatie

Verzorgingsgebied

Het verzorgingsgebied van de Ayurvedische Kliniek is:
  • Amsterdam en omstreken
  • Eindhoven en omstreken
  • Flevoland
  • Groningen en omstreken
  • Overijssel
  • Utrecht

Vestigingen vindt u in: Amsterdam, Deventer, Eindhoven en Groningen.

Verzorgingsgebied Ayurvedische Kliniek

De Ayurvedische Kliniek staat in Weesp, maar heeft ook vestigingen in andere delen van Nederland. Dhr. Khuruna is regelmatig aanwezig op zijn andere vestigingen:

  • 1 zaterdag in de maand in Amsterdam
  • 1 zaterdag in de maand in Deventer
  • 2 vrijdagen in de maand in Eindhoven
  • 2 zondagen in de maand in Groningen

Wilt u weten wanneer dhr. Khurana bij u in de buurt aanwezig is? Neem dan contact met ons op. Dit kan door te bellen naar 029 441 8117029 441 8117 of door een mail te sturen naar g.k.khurana@hetnet.nl.