Referentie Leverproblemen – Ayurvedische behandeling

Naam: Sanne
Sexe: Vrouw
Leeftijd: 27 jaar
Klachten: Leverproblemen
Citaat: “Door de lever aan te sporen kan ik nu, 7 maanden verder, weer zonder pijn eten! Dr. Khurana heeft mij opnieuw aan het eten gekregen. Eten is zo heerlijk en essentieel….”

Voordat ik bij Dr. Khurana begon met mijn behandeling kon ik bijna niets eten. Enkel groente en fruit, vis en sommige vleessoorten. De westerse geneeskunde kon niets vinden. Ik was in 3 jaar 20 kilo aangekomen, straalde niet meer, was pafferig en opgezet en had altijd (buik)pijn. Een ballon-buik. Al het eten deed zeer en ik kon van de spanning niet op mijn buik liggen. Bewegen deed zeer…en dat terwijl ik 4x in de week sportte en biologische voeding at.

Als ik terugkijk op het verloop van mijn ziekte: Ik ben nu 27 (2010) en werd geleidelijk steeds zieker en zieker na mijn terugkeer uit Hawaii in 2006. Daar maakte ik kennis met organic food en vegetarisch eten. Ik voelde me er daar zo goed bij dat ik bij terugkomst besloot om helemaal over te stappen. Vanaf dat moment ging het langzaam maar onherroepelijk mis. Omdat het zo geleidelijk ging, heb ik nooit de link gelegd naar die reis en die beslissing anders te gaan eten. Niemand kon me vertellen wat ik verkeerd deed, want mijn eetpatroon een levensstijl waren zò gezond.

Ik ben de behandeling bij Dr. Khurana begonnen met een week te vasten. Zo kwam mijn spijsvertering tot rust; om vervolgens met een correct dieet weer met eten te beginnen. Biologisch eten is goed, maar niet als de verhoudingen verkeerd zijn. In mijn vegetarische voedingspatroon at ik alleen maar soja om mijn dierlijke producten te vervangen (melk, vlees). Ik at meer eiwitten dan goed was voor mijn gestel. Zowel in groentes, sojamelk en tofu, etc. Terwijl eiwitten het moeilijkst te verteren zijn. We zijn begonnen het vuur van de lever weer op te stoken. Het vuur was zo laag dat ik in het begin niets anders meer verdroeg dan gekookte groente, fruit, zaden en vis, gevogelte.
Door de lever aan te sporen kan ik nu, 7 maanden verder, weer zonder pijn eten! Dr. Khurana heeft mij opnieuw aan het eten gekregen. Eten is zo heerlijk en essentieel…ook al eet ik nog steeds geen soja en zuivel alleen met mondjesmaat, ik kan weer brood eten en geitenkaas en rijst en pasta’s. Daar waar de westerse geneeswijzen me bleven vertellen dat ik gezond was, schreeuwde mijn lichaam om een antwoord. Dat vond ik in de Ayurveda.

Lees meer over mogelijke Ayurvedische Behandelingen bij leverproblemen