Mijn obstipatieklachten zijn door de behandeling volledig verdwenen

Toen ik zo’n jaar of vijftig was, ben ik voor obstipatieklachten bij de heer Khurana terecht gekomen.
Vanaf mijn geboorte heb ik last van ernstige obstipatie (in slechte tijden één maal in de vijf weken ontlasting, in goede tijden één maal per week) en ik heb hier bijna mijn hele leven mee “gedokterd”. Zowel in het reguliere circuit als in het alternatieve circuit. De diagnose was een Spastich Colon en dus werd ik bij elke hulpverlener op dieet gezet. Jarenlang heb ik veel vezels gegeten, donkerbruin brood, zilvervliesrijst, veel salades dat vond ik heerlijk etc. Ook kreeg ik vaak preparaten toegediend van artsen die de darmwerking zouden vergroten. Maar ik kan me niet anders herinneren dat ik met al die middeltjes alleen maar meer verstopt raakte. Echter, hier werd niet naar geluisterd.
In die vijftig jaar zijn er ook perioden geweest dat ik geen artsen/therapeuten bezocht omdat ik het moe was en me ook moedeloos voelde. Alles leek geprobeerd.
Maar ik begon altijd weer te zoeken naar openingen als ik me vreselijk belabberd voelde door de obstipatie en zo kwam ik bij de heer Khurana terecht.

Ook hier kreeg ik een dieet, maar precies het tegenovergestelde als dat ik altijd gekregen had. Alles licht verteerbaar, dus geen rauwe groenten, vlees, donkerbruin brood, pasta’s en alcohol meer, wel witte rijst, lichtbruinbrood etc. Ook moest ik drie maal per dag warm eten.
Het kostte me geen enkele moeite om me aan het dieet te houden, met uitzondering van de koffie. Deze kon ik niet laten staan, en daar deed de heer Khurana in het geheel niet moeilijk over. Het fijne was juist dat hij de Ayurvedische keuken combineerde met ons eigen westerse eten, waardoor mijn dieet echt heel goed vol te houden was. Sterker nog, het voelde niet als volhouden, ik vond het juist erg lekker. Met name het drie maal daags warm eten deed me goed.

Door het dieet voelde ik me al na heel korte tijd veel beter. Geen opgeblazen, zwaar gevoel meer in mijn buik. De obstipatie was echter niet zo maar verholpen. Ik heb daar veel kruiden voor gekregen, wat ik niet altijd makkelijk vond om te slikken. Heel langzaam aan zag ik verbetering in mijn ontlastingspatroon. Mijn lichaam heeft veel tijd nodig gehad om zich als het ware te resetten. Nu, enkele jaren later, slik ik geen enkel preparaat meer. Ik ga wat losser om met het dieet (zo af en toe toch wel een wijntje en een salade) en voor de rest houd ik me nog steeds aan de gekregen adviezen. Ik voel me er nl heel goed bij. En…..nauwelijks nog obstipatie.

Al met al had ik nooit gedacht dat ik me zou kunnen voelen zoals ik me nu voel. Niet meer gehinderd door een zwaar, vol gevoel in mijn buik. Ik voel ook dankbaarheid naar de heer Khurana toe.
Ik kan hem als behandelend therapeut van harte aanbevelen.